Norboat-autorisasjon hever kompetansen

Bergen Marine Service er et av snart hundre Norboat-autoriserte verksteder. Å bli autorisert gir et kompetanseløft og en ekstra trygghet som kommer kunden til gode.

Bergen Marine Service er premier-verksted for Mercury Outboard, Mercury Diesel og MerCruiser, har plast- og glassfiberverksted og gjør utstyrsinstallasjoner. I tillegg er de autorisert av båtbransjeforbundet Norboat som marinemotorverksted.

Kunde Ernst Gustav Larsen mener det bidrar til økt tillitt. – Det fører til at jeg bruker det samme verkstedet igjen, og det gir meg en trygghet. Ved å bruke et autorisert verksted vet jeg at de har kjennskap til min motor, forteller Larsen.

Øker rekrutteringen
Vi møter Ernst Gustav sammen med daglig leder Lorentz Brandal på bryggeanlegget utenfor Bergen Marine Service. Det er høst og mange som begynner å tenke både vinteropplag og service foran neste båtsommer.

– Vi er opptatt av at alle båteiere skal kunne nyte båtlivet og føle seg trygge på sjøen. Negative opplevelser som for eksempel motorstopp kan legge en demper på båtgleden. Vi har stor tro på et sterkt bransjeforbund som setter krav til sine medlemmer gjennom en autorisasjonsordning. Flere profesjonelle aktører øker rekrutteringen til båtlivets gleder, forteller Lorentz.

Disse verkstedene er Norboat-autorisertSe alle

• Oslo

Vi er et foretak som har spesialisert oss på dieselbakterier (dieseldyr) og kan rense diesel i tank på alle typer tanker. Dieseldyr kan ikke oppstå i en tank, men har alltid blitt tilført, dette skjer plutselig ved en fylling. De fleste seriøse forsikringsselskap dekker utbedring av dette.
Fuel-service er også spesialforetak for hjelp dersom du skulle fylle feil på din båt. Enten det fylles vann på dieseltanken ytterst på en flytebrygge, eller bensin på en dieseltank ved en marina, eller omvendt, løser vi dette på stedet.

Dieseldyr og feilfylling | Servicebil

• Son

La-Sa Marine Service AS er et autorisert båtverksted med lang erfaring av service og reparasjon av Volvo Penta og andre motormerker. Våre mekanikere / teknikere har høyt nivå av kunnskap og gjør alle typer reparasjoner og installasjoner av motorer. I vår verkstedhall har vi plass til båter over 40 fot. I vår butikk har vi originale reservedeler til Volvo Penta, Yanmar og Yamaha.

Motorservice | Båtpleie | Elektronikk | Generatorservice | Opplag inntil 50 fot | Kran inntil 20 tonn

• Fjaler, Vestland

Fure Mekaniske AS er eit bil- og båtverkstad oppstarta i 1968.

Vi er eit godkjent Yamaha-verksted med 45 års erfaring innen reparasjon av Yamahamotorer og andre merker. Vi forhandlar Hobby båter, Pioner og skaffer andre merker på bestilling.
Vi har båthotell, og lagrar mellom 40-50 båtar i året, og kan tilby vask og bunnsmøring.

Motorservice | Båtpleie | Elektronikk | Foliering | Opplag inntil 50 fot | Kran inntil 10 tonn

• Lysekloster, Bergen

Båt- og motorverksted med egen marina. Vi har kran på 10 tonn og nytt 300 kvm verksted. Verkstedet vårt har lang erfaring og god kompetanse innen det meste av reparasjoner på både innenbords og utenbordsmotorer. Merkeverksted for Mercury, Suzuki, Evinrude E-Tec og Mercruiser diesel og bensin.

Vi kan også ta en god del plastbåtreparasjoner av kosmetisk eller utstyrsmessig art. I tillegg har vi lang erfaring med montering av alt fra motorer til ekstrautstyr på båt, som f.eks. varmeapparat, kartplotter, tv/dvd, pc, cd/radio, ankervinsj osv.

Motorservice | Båtpleie | Elektronikk | Foliering | Opplag inntil 50 fot | Kran inntil 10 tonn

• Risør

Siden 1986 har vi hatt gleden av å tilby våre kunder alt de trenger for å nyte det mange av oss syntes er det beste med året, nemlig båsesongen. Hos oss kan du få ordnet alt til båten din fra reparasjon av motor til polering. Butikken vår og et mindre verksted finner du i hjertet av Risør by, på holmen. Alt av større jobber og båtpleie gjør vi på verkstedet vårt som ligger på vei ned mot Risør, et par minutter unna byen.

Motorservice | Båtpleie | Plastreparasjoner | Elektronikk | Foliering | Opplag inntil 32 fot | Kran inntil 4 tonn

• Råde, Østfold

Krogstadfjorden Marina AS ble etablert i 1998. Vi holder til innerst i Krogstadfjorden, lett tilgjengelig både fra sjø og land. Vi har erfaring fra de fleste type motorer og har eget autorisert marinemotorverksted. Vår kompetanse er din trygghet. Vi utfører service på utenbordsmotorer og innenbordsmotorer, båtelektrisk, plastreparasjoner, montering av ekstrautstyr, kranløft og opplag. Går du i byttetanker er vi også behjelpelig med salg av din båt. Det vil si vi kan hjelpe deg med det meste!

Motorservice | Båtpleie | Elektronikk | Opplag inntil 38 fot | Kran inntil 10 tonn

• Engelsviken, Fredrikstad

Engelsviken slipp og motorverksted ble startet i 1927. I 1999 kjøpte vi Østlandske Flåteservice, og driver i dag vesentlig med reparasjon og vedlikehold av ykresbåter, men også fritidsbåter.

Motorservice | Gass | Elektronikk | Generatorservice | Kran inntil 200 tonn

• Gressvik, Fredrikstad

Etablert 1983 av Ragnar Karlsen, har i snart 40 år satt personlig service i høysetet. Med snart 40 års erfaring i bransjen, har firmaets kompetansenivå nådd opp til kunders forespørsel om en fullstendig løsning på alle stadier vedr. båt/motor. Vi reparerer de aller fleste merker, men har spesial felt på Mercury, Mariner, Mercruiser og Evinrude. Fredrikstad Marineservice har siden 1990 vært å finne i Julius Jacobsensv. 27 1621 Gressvik. Verksted, salgslokaler, butikk/delesalg samt 4 lagerhaller for vinteropplag er lokalisert ved Glommas elvebredd nord for Gressvik fergested.

Motorservice | Båtpleie | Elektronikk | Generatorservice | Opplag inntil 40 fot | Kran inntil 10 tonn

Ønsker trygghet
Også Leeres Motorsport i Fredrikstad er autorisert av Norboat. De er merkeverksted for Suzuki, Mercury og Mariner, og har 58 år i båtbransjen på nakken.

– Vi ser en trend i at stadig flere båteiere ønsker å levere båtnøkkelen til oss på høsten og få båten igjen, sesongklar til våren. Da er også kunden opptatt av det som skjer i mellomtiden, nemlig at den blir survet og vedlikeholdt av kompetente mekanikere i en ryddig bedrift og miljø, forteller Kurt Leere.

Trygghetsstempel
Leeres har satset tungt på vinteropplag de siste årene, med to isolerte haller og plass til 220 båter innendørs. I tillegg har de et marinemotorverksted som tar hånd om Suzuki, Mercury og Mariner, og strekker tiden til tar de også andre motormerker.

Kurt presiserer viktigheten av å være autorisert. – For kunden gir det et trygghetsstempel. Foruten kursing fra motorleverandørene får vi betydningsfulle kurs tilrettelagt av Norboat, som i sum gir en garanti for at kundens båt og motor blir tatt godt hånd om. I tillegg stiller Norboat høye krav til oss som verksted. I det ligger også HMS-arbeid og miljø. For eksempel sørger vi for miljøvennlig behandling av kjemikalier og avfall, og holder en gjennomgående høy kvalitet rundt alle aspekter av det å drive et verksted, forteller Leere.

Helt avgjørende
Også kunde Per Arne Pettersen fra Fredrikstad verdsetter autorisasjonen. Han kjøpte en ny Uttern D66 for 12 år siden og har hatt regelmessig service hos Leeres. – I tillegg har det som med alt annet, dukket opp noen småting her og der. Da har det vært betryggende å ha et autorisert verksted i ryggen. De har alltid stilt opp. For meg er det veldig viktig at jeg vet båten blir tatt godt hånd om, og at det er ordnede forhold på verkstedet. Det sier egentlig alt om resultatet også, forteller Pettersen.